Články

Anketa Podcast roku je tu! Už jste hlasovali?
6. května 2024 Charita Česká republika

Anketa Podcast roku je tu! Už jste hlasovali?

Milí posluchači podcastu ChariTALK, pravidelní i nepravidelní, je to tady! Dnes se spustilo hlasování v prestižní anketě Podcast roku, která oceňuje ty nejlepší podcasty v České republice. Hlasování již 6. ročníku probíhá do 6. 6. 2024 a bude vyhlášeno 17. 6. 2024 na Scéně Občanské plovárny.

Blahopřání k výročím biskupů
30. dubna 2024 Aktuálně

Blahopřání k výročím biskupů

Dnes je to osm let od biskupského svěcení biskupa plzeňského Mons. Tomáše Holuba. Je to také osm let od té doby, co se emeritní biskup plzeňský Mons. František Radkovský stal prezidentem Diecézní charity Plzeň. Oběma biskupům děkujeme za soustavnou podporu charitní služby a vyprošujeme jim mnoho božího požehnání do dalších let.

Dobrovolníků v charitě není nikdy dost, jejich pomoc má však svá pravidla
29. dubna 2024 Městská charita Plzeň

Dobrovolníků v charitě není nikdy dost, jejich pomoc má však svá pravidla

Ocenění Maják za dobrovolnickou činnost v Plzeňském kraji převzala minulý týden emeritní ředitelka Městské charity Plzeň a koordinátorka dobrovolnické pomoci Anna Srbová. Udílení cen bylo součástí oslav 25 let existence Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM, z. s. Jak funguje dobrovolnictví v Městské charitě Plzeň zjišťovala Milena Sojková.

Příběh Valerie
29. dubna 2024 Humanitární pomoc Diecézní charita Plzeň

Příběh Valerie

Nyní patnáctiletá Valerie pocházející z Iquitos v Peru vypráví o svých životních těžkostech. Příběh začíná v jejích dvanácti letech, kdy ji na ulici oslovil starší muž. 

Přijďte k nám na QUIZARIUM!
24. dubna 2024 Aktuálně

Přijďte k nám na QUIZARIUM!

Ve čtvrtek 25. 4. od 17 hodin vás srdečně zveme na QUIZARIUM do střediska Diecézní charity Plzeň v Cukrovarské ulici 16. Studentky plzeňského gymnázia připravily v rámci Dnů dobrovolnictví 2024 QUIZARIUM pro klienty-cizince Komunitního centra. Rády by týmy soutěžící ve vědomostních kvízech a jazykových hrách doplnily o další veřejnost, která již v Čechách žije déle. Přijďte si procvičit mozek, užít si zábavu a poznat naše klienty.